Vaniljhjärtanpaj med hallon & rabarber

 

200 gram rumstempererat smör

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

 

FYLLNING

0,75 dl Philadelphiaost

2 dl Creme fraiche

2 st ägg

0,75 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

 

RABARBERKOMPOTT

400 gram frysta rabarber

0,75 dl strösocker

2 tsk nystött kardemumma

frysta hallon 

 

om man vill använd enbart rabarber, hallon el blåbär i :) 

1.Sätt ugnen på 200 grader 

2.Börja med rabarberkompotten. Koka upp rabarber, strösocker och kardemumma i en kastrull. Låt småkoka tills nästan alla bitar kokat sönder. Ställ åt sidan för att svalna.

3.mördegen: Tärna smöret i bitar i en skål. Tillsätt vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg. Ställ åt sidan.

4.Vispa ihop fyllningen med elvisp, knäck äggen i en skål och tillsätt strösocker och vaniljsocker. Vispa till en luftig smet. Tillsätt Philadelphiaost och creme fraiche och vispa hastigt ihop. Ställ åt sidan.

5.Tryck ut hälften av degen i botten av en pajform, ca 22 cm, klä även kanterna med degen.

6.Häll rabarberkompotten + hallon i botten och jämna ut. Häll vaniljfyllningen över och strö resternade deg över pajen.

7.Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Sikta florsocker över innan servering.

 

                       FIKA & NJUT ♡  

Kommentera här: