Nobake Blåbärscheescake med vit chokladtryffel

 
Hej bloggisar!
Nu ska ni få recept på en supersmarrigt helgtips:) vi hade när ett vänner var här på vinkväll. 
En cheescake med blåbär och en len vit chokladtryffel med färska bär som topping. Frächt och gott.... 
 
Ikväll ska vi på kalas hos svärfar, 
Vad skac
 
75 g smält smör 
11 digestivekex 
 
Blåbärsfyllning: 
300 g philadelfiaost 
socker 
2 dl grädde 
1 msk vaniljsocker 
2 dl blåbär med lite socker 
 
Vit tryffel:
1/2 dl grädde 
15 g smör 
200 g vit choklad 
Rivet skal 1 lime 
 
Smält smör,  krossa kexen blanda.  Lägg i form. Häll socker och blåbär i en gryta, låt koka lite, sila dem och använd bara saften fr bären. Låt svalna,  vispa grädden,  rör ned philadelfiaost, socker och vanilj, rör i blåbärsaften.  Häll i form frys i 2 timmar.  
 
Koka grädden med smör, ta från värmen,  bryt choklad i bitar och rör i. Häll ned chokladen i gräddblandningen.
Låt stå ca 2 timmar till i frysen, låt tina en stund innan fikadags. Dekorera med vad man vill tex. blommor,  färska bär är gott till.
 
Lycka till ♡ 
  
 

Min Gloria

Godmorgon! 
 
Hoppas allt är bra med er denna Lördagsmorgon, jag har redan varit ute och kört i dimman. Nu står äntligen min Gloria på skänken, jag fick den i julklapp av mamma och pappa ♡ 
 
Matriell kärlek, jag vet.... men jag tycker den är såååå fin!! 
 
Nu i Februari har jag tänkt köra lite nyttigare kost, efter allt julgodis kan det behövas:)  så här kommer tips på bloggen framöver,  hänger ni med? 
 
 
Här blir Lördagen rättså lugn, ser fram emot en myskväll i soffan med film, ett glas vitt och Tapas. 
Vad ska ni hitta på? 
Hoppas ni få en skön Lördag!  
 
Kram kram ♡ 
 

Vit cheescake Rocky road

 
Hej där, 
Jag bjuder på ännu ett baktips till helgen, , jag har legat sjuk i veckan, så drygt....klättrar snart på väggarna, längtar både efter jobb, vänner, gymmet och att få vara lite social😁 min underbara dotter kom hem så jag fick äntligen umgås med henne och prata bort några timmar. Min fina fina Ela ♡ 
 
Botten :50 g smör 
10 Digestivekex 
Smält smör, mixa kex och blanda ut i en form.  Grädda 10 min 200 ° sänk temperatur till 150° 
 
Fyllning : 
200 g vit choklad 
600 g färskost 
250 g kesella 
2 ägg
1 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
12 dumlekolor 
 
Topping: 
1/2 dl jordnötter 
1 dl minimachmallows
50 g mörk chokladknappar el. Dumlekolor 
Kolasås på tub
 
Hacka choklad, smält den. Hacka dumlen, blanda alla ingredienser i en bunke utom chokladen och igen. Vänd ner chokladen. Sätt in 30 min I ugnen. Låt kallna helt.
 
Toppa med machmallows, jordnötter,  hackad dumle el. chokladknappar på, samt  ringla kolasås på.