Kinderägg med vit chokladmousse

 
Visst är de här små påskäggen söta:) kinderägg fyllda med len vit chokladmousse och aprikostopping. Passande efterätt nu till Påsk:)) Denna bilden är sen förra året jag hade detta till efterätt, har inte hunnit göra den i år än.... 
 
4 kinderägg 
 1/5dl vispgrädde 
50g vit choklad 
1/5 dl kesella 
1 msk aprikossylt 
1tsk vatten 
 
Skär bort toppen på kinderägget med vass kniv. Plocka ut leksaken. Smält chokladen i vattenbad på svag värme. Vispa grädden. Rör ned grädden, kesella ibland chokladen, Obs! rör inte för mycket. Fyll äggen, och släta till ytan. Ställ i kylen 30 min. Smält aprikossylt med 1 tsk vatten i gryta, värm lite låt svalna av, tag ut kinderäggen. Gröp ur ett litet hål och fyll med sylten vid servering....
 

Ljuslyktor ☆

Hej på er!! 
 
Hoppas er Måndag startade bra:) här har det ösregnat precis heeela dagen, tur att jag var klok nog att ta mina gummistövlar på mej ;) dessa söta ljuslyktor hittade jag bl.a när vi var i S-holm, man kan väl aldrig få för många ljuslyktor?? ellerhur ;) just nu gillar jag koppar, visst är det snyggt:))  jag sitter och planera veckan lite, då vi får övernattningsgäster i Påsk. -Vad vi ska bjuda på för middag? -tänkte baka lite i veckan och fylla frysen, men vad? Hmm... Har hur mycket recept och gott som helst, men visst är det konstigt att när man ska hitta på middag mm. så får man idetorka, haha :) 
 
 
Kram från mej ❤
 
 

Kolafoundant med smörkolasås

Redan Söndag kväll, helgerna rusar verkligen  iväg, igår gjorde jag denna fantastiskt goda foundanten. Efterätter och olika bröd är nog det jag tycker är roligast att baka.... 
Om ni har tröttnat på Påsk tårta varför inte testa denna foundanten istället:) 
Ingrid. 70 g vit choklad 
100 g smör 
2dl mjöl
1dl socker 
en nypa salt
4 ägg 
2 äggulor 
 
smörkolasås: 
2dl socker 
2dl sirap
2dl vispgrädde 
100 g smör
 
Foundant: Sätt ugn 200° 
Smöra och mjöl små lagom stora formar. 
Smält smöret och blanda i vit choklad där i som får smälta. Sikte ner mjölet, socker salt. Blanda lätt på handen. Vispa äggen 2 min med elvisp. Tillsätt ägg och smörkolasås ibland mjölet. Fördela smeten i miniformar el suffleformar. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.
 Obs! Passa noga så den blir fast o knäckig på ytan med smörig len smörkolasås. Jag hade mina inne 11 minuter. Men det varierar ju från olika ugnar. 
 
Smörkolasås: Blanda alla ingredienser i en  kastrull, låt koka upp och småputtra 4 min. Låt svalna. 
 
Servera gärna med färska bär och vaniljglass till:))