Chokladfondant med nötcremegömma

 
Hej!
foundant är en favvis av dessert hos mej, vad gillar ni mest? Idag har vi varit på första julmarknaden  sen fikat hemma hos dottern :) så fint hon piffat hemma. Här kommer en ljuvlig foundant! 
 
200 g smör
150 g mörk choklad 
4 ägg 
2 dl socker 
1 dl mjöl
1/2 dl kakao 
6 nötcremeskulor
 
Smält smör, hacka choklad låt smälta där i, vispa ägg socker till det löst sig, rör ned smöret. Sikta med mjöl kakao försiktigt, Dmörj muffinsformar med olja, så släpper de lätt. Häll i hälften av smeten, lägg en nötcremekula sen täck med smet igen. Grädda 225 Grader 7-12 min jag gräddade 11 min, om man förberett de innan grädda ytterligare 2-3 Min om det behövs. Ta ut de, låt vila 4 min, 
 
Dessa är supergoda, perfekt kladdig, tips till nyår kanske? 
 
 
 

Hösten som försvann

 
Ja, bara några veckor sen var jag och en god vän på fotorunda med snack & gofika på ett mysigt café.Vad tog hösten vägen? Desa Daglior blommade så otroligt sent, solen sken och bara för par veckor sen plockade jag in de sista björnbären från trädgården. 
 
Lyx att ha björnbär i trädgården bara att gå ut och plocka, så himla gott i på filen, i smoothies el till någon kaka. 
 
 
 
Vintern kom med besked!! Skratta inte nu men jag har (fyra!!! tröjor + vinterjacka) och jag fryser redan... 
undrar hur det ska gå till den riktiga vintern kommer?! 
 
Har frusit hela dagen trots många koppar kaffe varvat med varm choklad och te, nu längtar jag hem tilll ett varmt bad, sen blir det glögg & Lussebullar till Bachelor. 
 
 
Ha en fin kväll ~ H 
 
 

Bregottkakor

 
Kan verkligen hålla med Ann min kollega att detta är supergod kaka, hon bakar de varje år till jul, var ett tag sen jag bakade dem, men de är redan slut ;) 
 
superenkla dessutom...., svårt att bara ta en;) 
 
1pkt grön Bregott liten pkt
1 1/5 dl socker 
3 dl mjöl 
2 1/5 dl maizena
1tsk bakpulver
 
vispa ihop Bregott + socker, rör ned övriga ingrideienser. 
Klicka ut i småbrödsformar  150 G. 30 min 
 
 
Ska ni hitta på något kul i helgen? Här är det kalas hemma ikväll, fira pappa och msssa annat uppbokat, full fart mot helgen! 
Trevlig helg! ~ H