Pepparkakstryffel

 
Mmm så goda dessa var, gjorde dessa till glöggkvällen vi hade i helgen,  Kan varmt rekommenderas:) det  blir bara 10 st av denna satsen så gör dubbel sats om ni vill... ;) goda både till glögg eller kaffet. 
 
75 g pepparkakor 
100 g mandelmassa 
3 msk smör 
1 msk contreu el konjak 
Garnering : vit choklad + krossade pepparkakor 
 
Krossa pepparkakor,  mixa tillsammans med riven mandelmassa. Rör med smör och konjak. 
 
Rulla bollar, ställ i kylen någon timme tills de stelnat. Smält vit choklad och doppa bollarna där i. Strö lite krossade pepparkakor på. 
 
Nu blir det jobb till sena kvällen. Ha en finfin kväll ♡ 

Adventspraliner med dumle

 
  Hej på er! 
 
Vilken toppenkväll vi hade igår på julbordet med mannen och hans kollegor. Suveränt julbord,  supermysigt ställe och toppensällskap. 
 
Har gjort dessa adventspraliner till adventsfikat imorgon.  Med smak av kola, väldigt goda:)) 
 
 
2 dl vetemjöl 
1 tsk kanel
55 g smör
Nypa salt
1 dl farinsocker 
2 msk socker 
1 tsk citronsaft
1 1/5 msk vispgrädde 
1 msk vaniljpulver 
10 dumlekolor 
 
Kanel + socker att rulla i.
 
Vispa smör med farinsocker, socker och grädden. Vispa 4 min. Banda de torra ingredienserna. Rör ned dem, blanda i det och citronsaft.  Rulla till ca 10 bollar och platta till , lägg dumlekolor i mitten och rulla till en boll. 
Rulla i sockerkanelen.  
Ställ i kyl att stelna. Blir endast 10-12 st så gör dubbel sats ;) 
 
Mmmm mums:)))
 

Glöggmys

 
 
Adventshelg ♡ 
 
Åhh vad mysig tid det är nu, jag njuter av denna tiden, känner mej som ett barn på julafton haha:)) igår kom stjärnor och advensstakar på plats här hemma, gjorde en krans, piffade med lite nya blommor från torget och gjorde adventsfint, höll på till sena kvällen när mannen kom hem från hockey:)) 
 
Hade en god vän på lite glöggmys häromkvällen rent spontant, pratade bort några timmar, smuttade på Mobergs glögg, jill johnssons julmuik och provsmakade mina nya praliner. Receptet kommer i helgen,  de var såå goda!  :) 
 
Stor KRAM från mej ♡