Grekiska smördegskorgar

 
Helgkänslan är på topp:)
helgen blev inte riktigt som planerat, Stockholmshelgen blev inställd som synd var! Det hade jag verkligen sett fram emot, så en aning besviken blir man allt. Men  Igår blev det dessa goda tilltugg till fördrinken, sen Tapas  på menyn. 
 
Här kommer receptet;
 
1 rulle smördeg
Bladspenat
1 pkt fetaost 200 g 
soltorkade tomater 
cornichons
 
dela smördegen i 12-15 fyrkanter, lägg i oljad muffinsplåt lägg i lite spenat i botten, fetaost i bitar, delad cornichons och toppa med soltorkade tomater. Grädda 200 grader ca 12 min. 
 
Självklart ska ni få recept de andra tilltuggen oxå ;) 
 
Idag har vi varit och shoppat,handlat första julklappen och fikat med godaste mandelbullarna jag nånsin smakat! 
Nu blir det Pinchos :)) 
 
 

Färgsprakande Höst

 
Ja, alltså denna vackra höst i fina färger, som dessutom bjudit på rätt höga temperaturer. Var ute vid havet igår, vilken vy och helt stilla och spegelblankt. 
 
Fler än jag som mår så bra vid havet? Tycker det är så roligt att se alla väderäxlingar som sker i naturen, havet, skogen... 
 
 
Igår var vi äntligen och såg A star is born❤️ Vilken film! helt otroligt så mkt känslor, den var varm, bra, rolig men jag grät floder, så sorgligt slut... 
har ni sett den?  Se den! Ni lär inte bli besvikna ;) 
 
Ikväll har vi varit på husvisning med dottern, roligt att hänga med och förhoppningsvis kunna ge ett och annat råd. 
 
Hoppas ni har en fin kväll ~ H 
 
 
 

Passionsfruktstårta med kolasmörkräm

 
Ni får ursäkta den dåliga bilden på tårtan men så kan det bli när man ha bråttom med tårtleverans:) hihi...
 
Tårtbotten -en hög som man kan dela i två bottnar minst. 
 
4 portioner
Pasionfruktsmousse:
3 passionsfrukt 
3 dl vispgrädde
2 msk socker 
 
gröp ur passionsfrukt, häll i gryta med socker låt koka några minuter, ställ sen i kyl några timmar. Vispa grädden, blanda med passionsfrukt. 
 
Dela tårtbotten i två delar och fyll tårtan med passionsfuktsmousse på bägge lagren. El fyll med grädde på ena lagret för den som gillar det. 
 
Kolasmörkräm:
400 g riktigt smör
2 dl florsocker
0,5 tsk salt
1 burk karamelliserad mjölk
0,5 dl kokande vatten 
 
Vispa ihop smör, socker, salt, vispa ner karameliserad mjölk. Vispa ihop till en följsam, slät kräm. Ställ kallt en stund el par timmar. Garnera tårtan runt om, räcker till en tårta ca 24 diam. Dekorera med färska hallon citronmeliss. 
 
Lycka till! ~ Ha en fin dag!