Chokladbollsrulltårta

 
Tjingeling! 
Har länge tänkt prova denna chokladbollsrulltårtan från Fredrik men inte hunnit med men i  helgen mumsade vi på den;) den var absolut godkänd av familjen kan jag lova :) 
 
Chokladbollssmet;
200 g smör
2 dl socker
1 dl kakao
 8 dl havregryn
0,5 dl starkt kaffe
 
Havresmet;
150 g smör
2 dl socker
5 dl havregryn
1 msk vanilj
2 dl kokos 
0,5 dl mjölk
 
Chokladboll;
rör smör  socker smidigt, rör i övriga ingredienser, ställ kallt så länge. 
 
Havre/kokossmet;
rör smör socker smidigt, rör i övriga ingrideienser.
 
Rulla ut chokladbollsmeten emellan två bakpapper, 30x30 
rulla ut hsvresmeten likadant mellan två papper, lägg havresmeten på chokladbollsmeten, rulla tight ihop som en rulltårta, ställ i kylen att stelna 1-2 Tim. 
 
Har lovat göra denna till svärsonens födelsedag då han är galen i chokladbollar:)) 
 
så enkelt & gott! Idag ska jag bjuda på fika till blomsterflickorna i världens bästa butik:) 
receptet kommer senare i veckan. 
 
Ha en fin dag!
 
 

Morotsbröd Nattjäst

 
Hej fina!
hoppas allt är bra med er, här är allt toppen! Lite nytt i köket, brickan som skymtas fick jag av fina vänner på nyår, och småvasena är köpte i blomsterbutiken jag jobbar i ny, tyckte de var så söta ihop med lite rosa nu när det börjar bli vår. Bakade gott morotsbröd i helgen, enkelt och smidigt med nattjäst bröd. Om ni vill ha fler recept på nattjäst, kika i kategori: bröd. 
 
 
25 g jäst
3 dl ljummen mjölk 37 g. 
1-2 morötter fint rivna
1 tsk salt 
2 msk mörk sirap 
2 msk olja 
1-2 dl rågsikt el rågmjöl
6-7 dl vetemjöl
 
smula jäst, rör i ljummen mjölk , sirapen, olja, morötter och mjölet, ska va lite lösare deg, ca 8 dl totalt brukar vara lagom.  lägg ett bakpapper  i en limpform , plasta sätt i kyl över natten, ta ut låt jäsa 20- 30 min. Sätt ugn 250 g sänk till 200 grader Grädda ca 30 min, 
 
Supergott med ljummet bröd, med mycket smör på ;) ev lite ost & marmelad, mmm mums!!
 
 

Brownie med maräng

 
Alltså denna är så god, lite lagom kladdig, med en mjukseg maräng på, denna till Frdagsmyset är väl inte fel?...hihi.., 
 
Browniefudgekaka: 
150 g smör
300 g choklad ljus el mörk
3 ägg
1 1/2 dl muscovsrdosocker
2 dl mjöl
2 msk kakao 
 
maräng:
100 g choklad 
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk maizena
 
kakan: 175 g ugn, smält choklad och smör, ev i vattenbad el gryta låg värme. Vispa ägg socker lätt så det precis blandar sig, obs! Får inte vispas! Blanda ner  kakao och mjöl, rör ned chokladsmaken. Bakpapper i formen el smord form. Grädda 15-20 min. 
 
Maräng: Vidpa äggvitor till fast maräng, vispa ner socker lite i taget, sen vinäger och maizena, till blandat, blanda ner smält choklad med lätt hand, till melerat mönster. 
Häll på kakan grädda 25 min till, ev folie? Så det inte bli för mkt färg. Svalna, serveras med bär till.