Chilicheeessnurror

 
Glöggmingel! 
Hoppas ni haft en skön helg:) det har vi, vi började helgen med glöggmingel hela huset fyllt av vänner, skratt, bubblor i glaset, spel en helmysig helg! 
 
Har även hunnit med olika julgodis, julmarknad, Lucia, och igår tog vi faktiskt in granen, extra tidigt i år, dels för att jag jobbar mkt, sen för myskänslans skull. Jag glömde fota alla tilltugg i Fredags,... men dessa gjorde jag för ett tag sen som oxå kan vara gott till glöggmingel. 
 
1 rulle
1 tunnbröd 
1 dl goudaost
4 hamburgerost
1/2 dl philadelfia 
1/2 dl hackad jalapeno
salt
 
Bred philadelfia på brödet, hacka jalapeno, strö på, skiva/ strimla ost på och toppa med hamburgerosten, salt. Rull ihop till tajt rulle, skiva 1 1/2 cm skivor, lägg på plåt. Grädda 200grader ca 5-7 min tills osten smält. 
 

Lussescookie

 
 
Hallå!
kom hem från jobbet nyss, vad skönt att någon gång ha en kort dag! Jag hade planerat att ut och springa men kände inte alls för det så det blev kaffe framför kakelugnen och mysa med katten ist. Ska läsa en bok innan jag börjar med middagen, vilken lyx! 
 
 
200 g smör
3,5 dl socker
2 msk vaniljsocker 
1 påse saffran 
1 ägg
7,5 - 8 dl mjöl
2-2,5 tsk bakpulver
russin (valfritt) 
 
Rör smör och socker,vanilj saffran smidigt em stund, rör ned ägget sen övriga Ingridienser snabbt till deg, rulla bollar platta till, Rulla i socker lägg på plåt. Grädda 200 grader 8-10 min 
det blir ca 30-35 st på denna satsen. 
 

Första advent

 
Vilken härlig första advent & helg vi haft. Jag adventspyntade i veckan, det går lite vinrött i år hemma. Hittade lite nytt på shoppingrundan. 
 
Helgen började med julfest med mannens jobb på trevligt ställe med god julbuffé och Barbados som uppträdde, supertrevlig kväll. 
 
I lördags var det årets pepparkaksbak och som vanligt gjorde jag engelska pepparkakor som alltid, recept hittar ni i kategori: julkakor om ni vill baka..., avslutade kvällen med film, god middag och julöl. 
 
I går var vi på julklappsjakt och hittade de flesta klapparna som saknades, det är några stycken kvar men sånt som man vet man ska handla så ser ingen stress med det ;) kvällen blev det myskväll ~ glöggfika med familjen. 
 
känner ni er stressade inför jul? Hoppas ni fick njuta av advent🌟