Lion Bars

 
Tjingeling!  
 
vill ni ha ett supergott Fredagsgodis så kommer här ett tips;) vad sägs om Lion Bars? har ofta handlat den chokladen och nu kan du göra dem sälv. Dem är enkla att göra dessutom. Jag är långledig i tre dagar, så härligt! ska fixa ärenden under dagen, sen framåt fyrasnåret möter vi upp vännerna och  bilen rullar till Kristianstad för att ut och äta gott på resturang sen Lena Philipsons show, åhhhhh vad kul det ska bli! min kollega såg henne i Stockholm och hon tyckte hela shown var grymt bra!! 
 
3 dl jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokos
5 dl rice krispies
300 g mörk choklad att doppa i
 
Smält jordnötssmöret, sirap, socker och vanilj på svag värme. Rosta kokos i torr stekpanna. Rör ned kokos, och rice krispies i jordnötsblandningen. Fördela smeten i två avlånga bakformar. Låt stelna i kylen. ca två tmmar. Smält chokladen, skär kakan i två cm. bitar. Doppa i chokladen. Låt stelna i frysen ca 40 min. Ringla lite ljus choklad på Barsen. 

Kolagrottor med dajm

Hej hej! 
 
Vilket höstrusk det är ute, det blåser och regnar, det blev verkligen höst meddetsamma. Idag är det en kort dag på jobbet, sköööönt:) det är jag inte bortskämd med precis,  sen är det frissan i em, hem en sväng och iväg igen ikväll. Imorgon är jag långledig över helgen och har så mycket roligt på gång denna helg. Imorgon ska vi till Kristianstad med ett gäng vänner på trevligheter:)) Lördag ska vi hem på middag hos andra goda vänner ♡ 
 
 
200 g magarin 
1 dl socker 
4 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
75 g fint hackad mandel 
 
Fyllning :
1 dl Kolasås  på tub
50 g.Hackad dajm 
 
Rör smör och socker poröst,  blanda ner de torra ingredienserna och mandeln. Rulla bollar och lägg i småbrödsformar.  Gör ett litet hål i som man ringla kolasås i och hackad dajm. 
Grädda 10-12 min. 175-200 ° 

Ninas långpannebröd

 
Dessa bakade jag i helgen till Lördagsfrukosten,  alla i vår familj är tokig med nybakat bröd. LYX* 
Receptet har jag hittat hos Niinis blogg, en sprudlande glad tjej som var med i Hela Sverige bakar:) kika gärna in hos henne, allt från gala & glamour till vardagen ♡ 
Ikväll börjar Hela Sverige baka igen, whiiiiiiii:))))
 
1 pkt jäst 
2.5 dl mjölk 
2.5 dl grädde 
2 msk honung 
1 msk salt 
3 dl havregryn 
7 dl vetemjöl 
1 dl olivolja 
1 dl solrosfrön 
1/2 dl chaifrön 
 
Smula jästen,  värm mjölk+grädde 37° häll i bland jästen. Rör om tills det löst sig.  Häll i honung, salt. Häll i havregryn,  lite av mjölet i taget. Häll i hälften av oljan, resten av mjölet. Låt jobba i kitchenaiden i 5 min. 
Låt jäsa 45 min. Lägg på bakpappersklädd plåt,  häll ut degen över hela plåten. Låt jäsa 45 min till. 
Skär i fyrkanter. Strö ev på lite mjöl. 
Grädda 225° ugn 20 min. till fin gyllenbrun färg. 
 
Mmmm supersmarrigt ☺
 
Ha en fin dag denna vackra höstdag ♡
 
Kram // Helen