Tips - Maria

 
Lördag & helg igen,
vad hittar ni på i helgen? Här har vi börjat fixa i sovrummet, ska måla om eller tapetsera är tanken, har dock inte bestämt ännu vad det blir, bara att vi vill ha en grå fin nyans. Kul att göra om, det var ett bra tag sen vi tapetserade där. 
 
Ikväll har vi kikat på Mello och haft en mysig kväll med vänner och god mat, en Lördag helt i min smak:)) tyckte absolut rätt låt gick vidare, säger bara ”MARTIN ALMGREN” vilken röst, vilken kille! Wow:)) 
 
 
 
dags för tips, tipsa om denna tjej Maria som har har ett konto fullt av inredningsinspo, god mat, dessefter och bakning, familjen, fin dukning osv. Visst har hon fina bilder .... dessutom är hon rned härlig tjej med  hjärtat på rätt ställe. 
 
 

Nötcremeshjärtan

 
Dessa små söta hjärtan fyllda med choklad och nötcreme, mmmmm ❤️ Ska familjen mumsa på ikv, och har blivit lovad tre-rätters och tända ljus fick jag ett gulligt sms om.., han  kan min man! 
 
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
 2 tsk vanilj
1-2 krm salt
3-4 msk kakao 
100 g smält smör
 
 
Fyllning: nötcremeskulor
 
smält smöret, rör ihop ägg, socker, rör ned salt, kakao mjöl och avsvalnat smör, häll upp i hjärtanformar, jag har en silikonform med hjärtan, tryck i en Nötkula. 225grsder 8-10 min de ska va lite kladdiga inuti, sikta florsocker på, ev chokladsås el smält choklad. 
 
 

Semmelrulltårta

 
Hoppas ni haft en fin helg, här har varit väldigt lugn och skön!! avslutade Söndag kvällen med bio ”Fifty shades” - Freed. och pizza med några tjejkompisar, supertrevligt:)
 
3 ägg
2 dl socker
2tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 tsk grovmalen kardemumma
1/5 dl grädde 
 
200 g sötmandel
2, 25 dl socker
2 msk mjölk 
2 msk vanilj
2 dl vaniljkräm 
 
garnera; grädde strössel, choklad el bär, 
 
Vispa ägg socker fluffigt, blanda ner övriga ingrideienser, sist grädden, bred utvpå bakpapper, grädda 250 g 5 min, vänd på sockrat papper. Låt svalna, 
 
 
mal mandeln, blanda ner socker, mjölk, vanilj. Gör vaniljkrämen, vänd i. 
 
Bred krämen emellan och rulla tight ihop, lägg svalt. Garnera med grädde.