Brownie med nötglasyr

 
100 g smör 
3 dl socker
4 msk kakao 
salt en nypa 
2 ägg 
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljpulver 
75 g nötter (grovhackade) 
 
Smält smör, rör ihop torra ingridienser, rör ned äggen. Lägg i smord form, häll på nötter, grädda 175 grader 20 min 
 
kolafyllning; 
1 dl sirap 
1 dl socker
1 dl grädde 
1 tsk vanilj
2 msk smör
 
rör ihop och låt koka 10 min till det tjocknar, häll i vanilj och smöret, mot slutet, ev kola längre till den blir litet tjock. Häll på kolan grädda 5 min till. 
Servera med glass el grädde till. 
 
 

Krämig chokladkaka

 
Hej i kylan! 
vad ruggigt det är ute, kan det inte bli vår snart please...., varit ledig och varit på shoppingrunda, hittade endel fint till sovrummet,  lite kläder och bara mysigt att komma iväg en sväng. Denna enkla sockerkakan med kladdig fyllning i ruggigt god! Baka den till helgen... 
 
Kram på er! 
 
 
 
3ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten 
3 dl mjöl 
2 tsk bakpulver
30 g mörk choklad (dark choklad ev med smak mint el kaffe) 
1-2 msk kakao
 
fyllning:
125 g smör
20 g mörk choklad 
1 dl mjölk
1-2 msk kakao 
2mdk vanilj 
 
vispa ägg socker pösigt, smält choklad, häll ned vattnet, rör ned chokladen och torra ingridienserna. Häll smeten i en smord form, provade bröa formen med kakao som Maria tipsade om. 175 g 20 min låt svalna. 
 
 
Fyllning: smält smör, Rör ned mjölk, kakao vanilj och den smälta chokladen. Dela botten på mitten, fyll kakan med krämen lägg ihop de mot varann. Låt gotta ihop sig, gärna över natten. 
 
 

Tips - Maria

 
Lördag & helg igen,
vad hittar ni på i helgen? Här har vi börjat fixa i sovrummet, ska måla om eller tapetsera är tanken, har dock inte bestämt ännu vad det blir, bara att vi vill ha en grå fin nyans. Kul att göra om, det var ett bra tag sen vi tapetserade där. 
 
Ikväll har vi kikat på Mello och haft en mysig kväll med vänner och god mat, en Lördag helt i min smak:)) tyckte absolut rätt låt gick vidare, säger bara ”MARTIN ALMGREN” vilken röst, vilken kille! Wow:)) 
 
 
 
dags för tips, tipsa om denna tjej Maria som har har ett konto fullt av inredningsinspo, god mat, dessefter och bakning, familjen, fin dukning osv. Visst har hon fina bilder .... dessutom är hon rned härlig tjej med  hjärtat på rätt ställe. 
 
Kika in hos www.mariagrahn.blogg.se 
 
 
Kram~H