Midsommar

 
Midsommarkrans i håret, det tillhör midsommar. Brukar ni ha krans? Som sagt, vi hade en ljuvlig helg på havet, redan vid nio på morgonen var det så varmt och stilla på havet, klarblå himmel sol och helt underbart!! frukosten intogs på badbryggan med trevligt sällskap. 
 
Fullt med glada finklädda folk som låg runt hela ön denna helgen, det är vår pärla i skärgården 💛 
så glad att Tjärö vaknat till liv, de som driver det är enorma med sin positiva anda, hjälpsamma, och många järn i elden. Är innerligt glad för deras skull att det är så mkt gäster där, de har verkligen lyckats!! Supergod lunch, fika och a la carte. 
 
Ha en fin kväll!
Nu ska jag gå en PW innan dottern med pojkvän kommer på fika, ska bjuda de på nybakat bröd och nya små bakelser med jordgubbar jag har gjort. 
 
 
 
 

Midsommarhelg

 
Hello,..,
hoppas er midsommarhelg varit bra! Vi har varit på havet i tre dagar, träffat vänner, solat, ätit & druckit gott, pratat, skrattat, druckit Cava, midsommarfirande delux en underbar helg med vädret på vår sida., solen har skinit det mesta så det kunde inte bli bättre. 
 
Bjuder på en bild med liljonkonvaljer, överblommade nu men ändå, så fina...
 
Ha en fin vecka~ H 
 
 

Siffertårta

 
Heeeej!!❤️ 
 
Sorry för långt blogguppehåll, haft sååå otroligt många bollar i luften mkt jobb, flera studenter,födelsedagar, fester, och den lilla tid jag varit ledig har jag ängar mej åt i trädgården och familjen..., denna tårtan gjorde jag till dotterns 25-års-dag, så synd jag inte tog fler bilder, men stressad till kalaset så hann jag inte tyvärr! 
 
2 ögg
2 koppar socker
2 koppar mjöl 
2tsk bakpulver
2tsk vanilj
75 g smält msgarin
1 kopp uppvärm mjölk
 
vispa ägg socker poröst, sikta med mjöl bakpulver, vanilj, tör med smöret och mjölken försiktigt, häll i långpanna grädda 175 grader ca 35 min. 
Gör dubbel sats av denna till en långpanna. Jag hade till en siffra 2 bottnar alltså 4 ägg/botten sen en botten till så 8 ägg/siffra/tårta =2 bottnar och 4 bottnar=16 ägg. 
 
Fyllning: Dr. Otker vaniljkräm +grädde =glasskräm
 
Hallonsylt+grädde 
 
Jag bredde sylt och lite grädde på sen spritsade vaniljkräm,blir så mkt finare. Sen på med översta bottnen och garnerade med spritsad grädde, jordgubbar, maränger, lite lila strösselpärlor, penséer. 
räknar 1tårta till 10-15 personer. 
 
Lycka till!