Ferrero Rocher tårta

 
 
Hej godingar! 
Hur har ni det i värmen? Vilken SOMMAR vi fått och är väl inne på femte veckan nu:) underbart!! Helgen har spenderats på havet i båten, med sol och mååånga bad har det blivit:)) här får ni receptet på tårtan jag gjorde till Morgan. något för chokladälskaren... 
 
1 chokladbotten ca 26 cm form
150 g smör
2 ägg 
2 1/2 dl mjöl
3 dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver 
1 tsk vanilj
nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten
 
Nutellafyllning:
400g smör
500 g philadelfia
2 1/2 dl nutella
1 1/2 dl Nutella
2 1/2 dl florsocker
 1 dl kakao
2 dl vispad grädde 
 
chokladtryffel:
60 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl socker
3/4 dl Nutella 
 
smält smöret, vispa ihop äggen lätt. Rör ihop alla de torra ingridienserna. Rör ned äggen, avsvalnat smör och vattnet. Smörj bröa en form häll i smeten. Grädda 175 grader, 20-30 min. Låt svalna, frys de helst lättare att jobba med. Ta upp och dela varje botten på mitten så gör 2 bottnar = 4 delade bottnar sammanlagt. 
 
nutellafyllning: vispa smöret mjukt smidigt, rör ned philadelfia, vänd ner kolan, Nutella, kakao, florsocker, kakao. Vispa tills allt är blankt och fint, vänd ner vispad grädde. Ställ kallt i kylen! (Ev frysen) 
 
chokladtryffel: 
mät upp smör, socker på svag värme tills sockret smält, rör ned chokladen tills smält samt nutellan. Låt svalna i vattenbad ev? Om krämen är för hård, går det att värma upp igen Så den blir spritsbar. 
 
Bygg tårtan med Nutellafyllning emellan + hackade nötter emellan varje lager.  Överst även där nutellafyllning och kanterna med hackade nötter. Ev får man sätta in tårtan och nutellakrämen i kylen under tiden el krämen i frysen så det blir lättare att hantera. Spritsa runt med tryffel. 
 
Delorera med Ferrero Rocher/jordgubbar.