Pepparkakscheescake med kola & blåbär

 
Oj, oj vad det blåser och tar i ute, i morse kom jag inte till jobbet i tid pga. träd som låg över vägen, huuu...
Vilken härlig helg det varit:))
hunnit med både julklappshandel, träffat vänner, varit i Helsingborg på utflykt mm. 
Denna hade vi till adventsmyset igårkväll när vi kom hem. Lätta att fixa oxå:) 
 
Pepparkakor
Philadelfiaost orginal 
Creme fraiche 
Dulche de leche 
Blåbär 
 
Smula pepparkakor i ett glas, blanda philadelfiaost med creme fraiche och varva med pepparkakor, blåbär, dulche de leche och toppa med blåbär och en pepparkaka i. En lättfixad desser när det är ont om tid... 
 
Ha en bra dag i blåsten :) 
 
 

Adventspiffa

 
Hej Fredag:))
Ja, jag är långledig denna helgen - lyxkänsla när man har tre lediga dagar att fylla med sovmorgon, gå hemma och skrota runt i myskläder, sippa kaffe när man känner för det, mysa med familjen, idag har jag fått upp alla adventsstakar och stjärnor i fönstren, fyllt vaserna med hyacinter och min rumsgran överlevde faktiskt från förra året Helen=glad:)) Gjort en mosskrans som första ljuset ska tändas på Söndag, jag ÄLSKAR att pyssla & dona. fyllt på ljusen och piffat lite här och där.... Är ni tidigt ute med piffet inför advent/jul? 
 
Ikväll ska vi bara vara hemma, äta gott och ta det lite lugnt, Imorgon startar ruschen inför julklappshandel, en heldag på stan laddar vi för imorgon, hoppas jag hittar många klappar;) även träffa lite vänner, och på Söndag åker vi till Helsingborg. 
 
Önskar er en skön helg // Kram
 

Äppelbröd med rosmarin

 
Godkväll! 
Allt bra med er? Här är det full rulle med jobb, träning mm. - jag var på gymmet ikv. och körde crosstraining passet,  så skönt nu efter vår semester att röra på sig igen ;) mår såå mycket bättre när man är igång med träningen:)) tänkte tipsa om detta goda brödet, passar bra nu till adventsfrukosten med smak av äpple bl.a 
 
2 äpplen 
50 g jäst 
50 g smör 
5 dl vatten 
2 tsk salt 
1 msk honung
3 msk hackad rosmarin 
3 dl rågmjöl 
1 lit vetemjöl
2 dl pumpakärnor 
Garnering: torkad äppelringar, rosmarinkvistar, 
Pumpakärnor 
 
Skär äpplen i små tärningar. Smula jästen , smält smör och blanda med vatten 37° Rör ut i jästen. Tillsätt salt, honung,  rosmarin,  mjölet, äppeltärningar, pumpakärnor. Låt jäsa 1 tim.  Dela i två bitar, forma till runda bröd. Lägg på plåt, tryck försiktigt ner äppelringar och rosmarin på brödet. Låt jäsa 40 min. 
Strö på pumpakärnor, pudra lite mjöl på. Grädda 40 min 200°