Semester, träning och havsluft ☆

 
Hej Solstrålar ☆ 
 
Har solen lyst på er idag? Här har vi bara slappat i solen på en klippa, solen har verkligen bränt i skinnet.... vi har fikat och lunchat i solen, läst en bok, hört vågorna slå mot klipporna, fiskmåsarna som skriker, havsbrus, andats havsluft och bara må gott ❤ blev inspirerad av dej Angelica så jag snörade på mej dojjorna och det blev en runda på 6 km.i kvällsolen och därefter lite träning på bryggan. Sen var det dax för grillning och ett glas vitt. Är det semester så är det:)) ......
 

Jordgubbsbollar

 
Soliga Tisdag:)) vi är ute på havet och njuter av solens varma strålar... helt underbart!! Vi körde ut tidigt i morse med båten så nu är vi på plats.😊 Idag tipsar jag om dessa mumsiga chokladbollar som är fyllda med jordgubbar, måste passa på medans det fortfarande finns av "guldet" 
 
100 g magarin 
11/5 dl socker 
2 msk vaniljsocker 
4 msk kakao 
3.5 dl havregryn 
2 msk starkt kaffe 
 
15 färska jordgubbar 
 
Rör smör och socker poröst. Tillsätt vanilj, kakao, havregryn och kaffe. Blanda till en smet,  rulla bollar lägg i en jordgubbe i varje rulla till bollar. Rulla i kokos. Ställ kallt en stund. 
 
Njut till en kopp kaffe ❤ 
 

Limepannacotta, kola och färska jordgubbar

Hej på er! 
Hoppas er helg har varit den bästa:) här kommer receptet på pannacottan från studenten, jag gjorde den i mindre snapsglas 12 cl som jag fyllde till hälften och toppade med jordgubbar. Av denna satsen fick jag ca 20 mindre snapsglas. Perfekt om man blir många, jag kompletterade dessa till tårtbuffen. Annars brukar jag göra halva denna satsen som blir ca 5-6 vanliga glas.
 
8dl vispgrädde 
2dl socker 
2 vaniljstång 
4 gelatinblad 
Saften av 1 lime 
 
Karamelliserad mjölk i botten.
 
Toppas med jordgubbar & riven lime
 
Lägg gelatinblad i kallt vatten 5 min. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa ur fröna ur vaniljstången, och  låt vaniljstången koka med. Låt koka upp på svag värme, dra bort grytan, lyft upp vaniljstången.krama ur gelatinblad en och blanda ner i grädden. Vispa så det inte blir några klumpar. Pressa i lite limesaft från en lime. 
 
Lägg en klick karamelliserad mjölk i botten på glasen, häll på pannacottan. Ställ in i kylen. Låt stelna 3-4 tim. Vid servering: toppa med färska jordgubbar och riv lime på. 
 
En fräch och god somrig dessert. Lycka till ☆