Mozartkulor

 
Tjingeling!
har ni haft härliga juldagar? Vi har fortsatt firandet på juldagen, men annandagen var bara lugn skön slappardag med film, julgodis i soffan, läsa böcker och bara  vara... sådana dagar behövs också ibland. 
 
Tillbaka till verkligheten och dags för jobb igen, igår hade vi lite besök hemma på kvällen med glögg och julfika så en aning segt att komma upp i morse. 
 
Har börjat titta på serien Modus på C-more, nu och har svårt att sluta titta :) "bara ett avsnitt till" haha... 
har ni sett den? 
 
Mozartkulor -en riktig favvis;
mandelmassa 
nougat
mörk choklad 
 
rulla in nougat i mandelmassa, rulla bollar som doppas i choklad. 
 
Ha en fin Torsdag ~ H 
 
 

God Jul

 
Lille julafton....,
idag har jag stökat i köket hela dagen med allt som hör julen till, hann precis bli klar till uppesittarkväll med glögg och tilltugg. 
kikar in och tänkte önskar er alla en riktigt 
 
GOD JUL!!
 
hoppas ni får fira med nära och kära, en lugn skön och stillsam jul, det behöver vi nog alla i dagens stressiga samhälle, brukar få höra av dottern; inte stressa mamma❣️ 
 
Hur firar ni jul? I år frångår vi traditionerna och firar jul här hemma med de närmsta i familjen, som tur är kommer dottern hem från Gran Canaria ikväll, henne hade vi inte kunnat vara utan! Hon har skickat Såå många bilder med fina bilder, sol palmer & hav, misstänkte väl att jag skulle bli avis, haha..,. 
 
Va rädda om er!
Julkramar ~ H 

Polkagrisbiskvier

 
Hej fina! 
 
hse ni någon julstress? För min del har det varit en stressig vecka, så det ska bli skönt med helg! Men klapparna är köpte, bak & julbak klart, men har ändå mkt som  ska fixas inför julen imorgon. Dessa polkabiskvier kan jag varmt rekommenderar..,, 
 
Ha en fin Fredag! ~ Helen 
 
 
botten:
400 G mandelmassa 
1 dl socker
2 äggvita
 
polkakräm:
300 G smör 
6.5 -7 dl florsocker
2 msk vanilj
3 äggulor
rosa karamellfärg
1/5 påse krossade polkagrisar
ev.prpparmyntsarom
 
mörk choklad 
lite olja 
hackade polksgrisar
 
Mixa mandelmassa el riv den, med socker och äggvita. Lägg el spritsa ut på plåt, ej för tätt. Grädda 175 grader 8-10 min. Svalna, vispa ihop smör florsocker till kräm, sen övrigt i, bred ut på kakorna, doppa i mörk el vit choklad. Ta lite polkakross på.