Brownie med dulche de leche

 
Hej raringar!  
Hur har ni det? Vi ligger i båten och har det gott. Solen sticker fram, lite slöjmoln och behagligt ljummet i luften.
 
Bjuder er på gott recept på Brownie idag med fyllning av dulche de leche, jag serverade med en baiyesglass till som ni ska få recept på senare i veckan, med bär och kexsmul, kan tänka mej att rosta lite crunch kan vara gott också. 
 
20 bitar.
200 g smör 
3 dl socker 
3 ägg
1 1/2 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl 
1 burk karmeliseradmjölk 
1 msk flingsalt 
 
175° ugn smält smör med socker. Rör ihop äggen och häll i,  häll ned de torra ingredienserna. Häll i form med bakplåtspapper. Rör ned hälften av saltet i kolan, häll på smeten och dra med gaffel  lite slarvigt. Strö på flingsaltet. Grädda 20 min mitt i ugn. 
 
 
 

Semester

 
 
Tänk att nu är det äntligen semester!! Som vi har sett fram emot det, fem härliga veckor väntar för mej, första gången jag har så lång semester. 
 
Igår var vi och firade mammas och pappas bröllopsdag med middag på restaurang, hade köpt fina gladioler också, en av mina favoritblomma. 
 
 
Vad är semester för er? En enkel sak är att bara gå ut på altanen med en kaffe, bok, lugn och ro utan stress....
Just nu har jag läst Kristin Karspesens bok, väldigt bra måste jag säga, som handlar om att må bra i första hand, kost, träning, balans,  livet och hennes uppväxt med dåkig självkänsla bl.a. Hon är så enkel, jag gillar skarpt.  
 
 
Jag startade dagen med ett grymt rolig pass; Grit playo, nu har vi precis packat klart båten, så nu väntar båtliv i två veckor. Ska bjuda er på lite bilder från havet mixat med goda recept mm. Första stoppet bli inte så långt för är bjudna på grillkväll ikv. hos dottern med vänner och släkten ♡
 
 

Nattjästa rågkaka

 
Detta är superenkelt, passar bra nu på semestern att göra om man vill ha nybakt till frukost. Gjorde det igår då mina föräldrar kom på  fika ♡
 
Kvällen: 
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk fingervarm
5 dl rågsikt
1 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
1 msk olja
 
 
Smula jäst, tillsätt fingervatm mjöllk och rör om. Rör i övriga ingredienser.  Ta upp degen och forma en boll som läggs i rund form med bakplåtspapper i. Skåra 8 bitar med en kniv så der blir trekanter. Lägg plastfolie om, ställ I kyl över natten. 
 
Morgonen;  låt jäsa 45 min i rumstemperatur. Pensla med mjölk+ sesamfrö el vallmofrö.  Ställ ugn på 250° men när man sätter in  brödet ska det gräddas i 230° Grädda 13-15 min. 
 
Äts nygräddat, mmmm :)