Smulrutor med hallon & rabarber


Hej finingar! 
27 g varmt idag, LOVELY! vi är i båten och njuter av sol, hav och glass ,... mmm äntligen sommar! Här kommer tips på god sommarfika! 

 5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt

ca 100 g hallon

rabarber i bitar 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.

3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan).

4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.

5. Bred ut smeten i en långpanna, med bakpapper ca 25 x 30 cm. El 25 x 35 cm 

6. Strö hallonen och rabarberv jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.

el byt ut till blåbär, hallon tex. god kombo :) 

8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–25 min. 

obs! Ett tips är baka denna i form el ta hälften el 3/4 och baka i pajform, men frys den helst inte, den blev SUPERGOD när de var nybakta! men jag tyckte inte de blev lika goda från frysen. Däremot sambon tyckte den var lika god även från frysen, hihi mitt lilla kakmonster 😊


Kommentera här: