Filmjölsbröd

Hello där!....
ursäkta frånvaron men Jsg har verkligen haft semester:) och njutit till 100% från både blogg mm. Vi har haft så härlig semester, varit ute på havet på öarna, Österlen några dagar och Norge som snabbt blev vår favorit ❤️
vilket land, naturen, toppar & dalar, folket är ju störtsköna!
Sa det till min sambo, vi har bara varit hemma 5 dagar, en maxad semester! Nu laddad för en höst med nya utmaningar, och lite projekt. Det ser jag fram emot!
vilket land, naturen, toppar & dalar, folket är ju störtsköna!
Sa det till min sambo, vi har bara varit hemma 5 dagar, en maxad semester! Nu laddad för en höst med nya utmaningar, och lite projekt. Det ser jag fram emot!
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl el rågsikt. (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk, 1/5 dl solrosfrö el pumpafrön
1 dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, håll i fil och sirap. Blanda ihop tiil en smet. Häll i en limpform med bakpapper i. Grädda 209 g 50min - 1 Tim.
Ps. Jag tillsätter gärna lite frön el nötter i tkr det blir godare, här tog jag solrosfrö, men funkar med linfrö, pumpafrön mm.
Ps. Jag tillsätter gärna lite frön el nötter i tkr det blir godare, här tog jag solrosfrö, men funkar med linfrö, pumpafrön mm.