Chokladfondant med nötcremegömma

 
Hej!
foundant är en favvis av dessert hos mej, vad gillar ni mest? Idag har vi varit på första julmarknaden  sen fikat hemma hos dottern :) så fint hon piffat hemma. Här kommer en ljuvlig foundant! 
 
200 g smör
150 g mörk choklad 
4 ägg 
2 dl socker 
1 dl mjöl
1/2 dl kakao 
6 nötcremeskulor
 
Smält smör, hacka choklad låt smälta där i, vispa ägg socker till det löst sig, rör ned smöret. Sikta med mjöl kakao försiktigt, Dmörj muffinsformar med olja, så släpper de lätt. Häll i hälften av smeten, lägg en nötcremekula sen täck med smet igen. Grädda 225 Grader 7-12 min jag gräddade 11 min, om man förberett de innan grädda ytterligare 2-3 Min om det behövs. Ta ut de, låt vila 4 min, 
 
Dessa är supergoda, perfekt kladdig, tips till nyår kanske? 
 
 
 

Kommentarer:

1 Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Mumsigt :D

2 Biggeros:

Alltså nu blir jag så sugen på något sött...
Så jag ska stilla min hunger med en god frukostbuffé istället🤗

3 Caroline:

Allt som du lagar och bakar ser riktigt gott ut, också denna chokladfondant. :)

4 Netti Starby:

Åh sådana måste jag baka! :-D Kramis

Kommentera här: