Vaniljhjärtanpaj med hallon & rabarber

200 gram rumstempererat smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
FYLLNING
0,75 dl Philadelphiaost
2 dl Creme fraiche
2 st ägg
0,75 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
RABARBERKOMPOTT
400 gram frysta rabarber
0,75 dl strösocker
2 tsk nystött kardemumma
frysta hallon
om man vill använd enbart rabarber, hallon el blåbär i :)
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Börja med rabarberkompotten. Koka upp rabarber, strösocker och kardemumma i en kastrull. Låt småkoka tills nästan alla bitar kokat sönder. Ställ åt sidan för att svalna.
3.mördegen: Tärna smöret i bitar i en skål. Tillsätt vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg. Ställ åt sidan.
4.Vispa ihop fyllningen med elvisp, knäck äggen i en skål och tillsätt strösocker och vaniljsocker. Vispa till en luftig smet. Tillsätt Philadelphiaost och creme fraiche och vispa hastigt ihop. Ställ åt sidan.
5.Tryck ut hälften av degen i botten av en pajform, ca 22 cm, klä även kanterna med degen.
6.Häll rabarberkompotten + hallon i botten och jämna ut. Häll vaniljfyllningen över och strö resternade deg över pajen.
7.Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Sikta florsocker över innan servering.
FIKA & NJUT ♡