Citronbaguetter

 
Hej på er! 
 
Har er helg varit bra? Vi har haft en supermysig  helg med massa roligt:)) laddat med ny energi inför kommande vecka....  ikväll till de färska räkorna gjorde jag dessa goda citron baguetterna. De är kalljästa över natten så smidigt att baka. 
 
25 g jäst 
5 dl vatten 
1 msk olja 
2 tsk salt 
2 msk citronskal 
12 dl manitoba mjöl (proteinrikt mjöl) 
Går även bra med vanligt vetemjöl 
 
Smula jästen,  rör i vatten, salt, olja, citron blanda väl. Tillsätt det mesta av mjölet (spara någon dl till utbakningen) till en deg, kör i maskin 10 min. Låt stå i burk med lock el plast över natten 12 timmar. Degen ska vara rättså lös, vänd upp degen forma och vrid till två baguetter. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 10 min. Skåra bröden med en kniv, Pensla med vatten grädda i 250 °10 min. Öppna luckan, sänk ugnen till 150° Pensla igen med vatten. Grädda ytterligare 20 min.  
 
Ha en fin start på veckan vänner ♡