Sockerkaka med kanelbullefyllning

 
 
Äntligen heeeelg:)) 
efterlängtat till max! det bli en slapparhelg här hemma,  här  får ni ett gott tips till fikat, jag har redan bestämt vad jag ska baka i helgen.,.., 
 
KANELBULLEKAKA
 
KAKA
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
 
FYLLNING
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk strösocker
2 tsk malen kanel
 
  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och därefter det kokande vattnet. Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten. Stjälp upp kakan när den svalnat och skär den i två lager.
  2. Gör fyllningen genom att smälta smöret och blanda ner mjölken och sockret. Låt blandningen koka ganska ordentligt i ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner kanelen. Låt krämen svalna och bred den därefter mellan kaklagren. Pudra eventuellt kakan med florsocker.

Kommentera här: