Havrebräck med jordnötter & choklad

Sorry min närvaro mellan varven, men haft mycket annat på gång en tid,... helgen var iaf hur härlig, rolig mysig som helst, bara massa roligheter med vänner ❣️
225 g smör
1,2 dl råsocker (vanligt socker funkar också bra)
8 dl havregryn
200 g mjölk- eller mörk choklad (välj efter smak)
1 dl creamy jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
Garnering (valfritt):
1 dl salta jordnötter, smält ringlad blockchoklad mörk.
Gör såhär:
Klä en liten form, ca 25×15 cm, med bakplåtspapper. Smält smör tillsammans med socker i en kastrull. Rör om tills smöret smälter helt och sockret löses upp. Låt sockret och smöret koka några sekunder.
Tillsätt sedan vaniljsocker och havregryn. Tillaga på låg värme under omrörning i några minuter. Lägg hälften av havregynsblandningen i formen och tryck ut havregrynen jämnt. Smält choklad och jordnötssmör under omrörning på låg värme i en liten kastrull. Häll mer än hälften av chokladkrämen över havregrygnen i formen. Strö resterande havregryn på chokladen.
Ringla resterande choklad på kakan i sick/sack. Strö över jordnötterna. Ställ formen i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Klarar sig i kylen i 4-5 dagar. Men jag bruka frysa dem. Låt kakan stå i rumstemperatur en stund inna du skär upp havrerutorna.
mums säger jag bara:)))