Fransk Blåbärskaka

Denna segmjuka blåbärskaka med frasig kant är perfekt sommarfika till stranden. Lättbakad och god dessutom. Gärna klick grädde el vaniljglass till!
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vanilj
Fyllning:
1 1/2 dl blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Garnering:
flagad sötmandel
75 g smör kallt
Florsocker
Ugn 180 g
vispa ägg socker pösigt, sikta ned torra Ingrid. Smörj en form, 24 cm häll i smeten, strö på blåbären blandat med potatismjöl mm. mandel och hyvlat smör på. grädda 30- 40 min mitt i ugnen. Håll koll, när den svalnat sikta florsocker på.
Hoppas ni njuter av solen som vi gör!
Mums, måste testa!