Pannacottatårta med hallonrand

Hej där! Sista kalaset var för mannen och då bakade jag denna tårtan, visst ser den läcker ut....
inte såhimla svår heller faktiskt,
Digestivekexbotten:
1 pkt digestivekex
ca 100- 150 g smält smör
smält smör, krossa digestivekex, tryck ut i form, ställ kallt en stund.
Pannacotta:
7 dl vispgrädde
3/4 dl socker el muscvardosocker
6 gelatinblad
200-300 g mjölkchoklad (ev med nötter i)
1 vaniljstång
Hallonfyllning:
500 g hallon
5-6 gelatinblad
2-3 dl vatten
1 tsk socker
2 tsk vaniljpulver
Pannacottan:
lägg gelatin i kallt vatten 5 min. koka upp grädde med socker och urskrapad vanilj, smält chokladen i vattenbad och rör ned i grädden, krama ur gelatin och vispa dem i grädden. häll på botten och ställ den i kylen 3-4 timmar.
Hallonrand: Lägg gelatin i kallt vatten 5 min. Koka upp hallon, häll i vatten och socker, vanilj koka en stund till sås. Ta av från plattan, blanda i gelatinet lite i taget, låt svalna, man får vara försiktig så inte pannacottan förstörs när man häller på hallonen, så VIKTIGT att den svalnar av. Ställ i kylen ca 3-4 timmar till el över natten.
Dag 2, gör en likadan sats pannacotta fast med bara vaniljsmak och häll på hallonranden ( tårtan)
Låt stå kallt 3-4 tim igen.
Garnera, jag garnerade med hallon, pärlor, citronmilisse, nougatvirvla, låt fantasin flöda ;) haha....
Ha en finfin dag!


åh va gott!!!!
kramizzz