Kolamousse & chokladmousse på spröd botten

Torsdag & snart helg, om någon fyller år och ni ska ha kalas vill jag tipsa om denna mousstårtan. Den har en spröd botten. Så god och enkel.
Solen skiner och efter jobbet ska jag hem till min trädgård att fixa, räfsning blir det, längtar!

1 pkt Bragokex
150 g smör
Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
11/2-2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Kolamousse :
1 påse AKO Gräddkola (el Riezen, dumle) funkar säkert
50 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Kexbotten: smält smör, mixa Bragokex. Lägg i botten på avtagbar form. Ställ kallt.
Vit chokladmousse :
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Värm hälftenav grädden. Rör ner gelati. Smält vit choklad Rör ned i grädden. Låt svalna. Vispa resten av grädden (ejför hårt) blanda med chokladblandningen. Häll på tårtan, plasta in. Ställ i frysen par timmar.
Kolamousse :
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Värm 1 dl grädde, rör ned gelatinet, smält AKO kolor använde jag, det går säkert lika bra med tex. Riezen el dumlekolor om man vill. Rör ned kolor i grädden. Låt svalna. Vispa 2 dl lättvispad grädde vänd mer försiktigt i kolagrädden. Häll moussen på nästa lager. Ställ i frysen .
Tag fram en bra stund innan fikagästerna kommer och ställ i kylen. Dekorera med chokladspiraler, björnbär, hallon, chokladmynta.

Hoppas ni provar att baka denna:) Kram på er ♡

Wow så vackert & säkert riktigt gott!
/Kram i vårgoa solen