Vit chokladmousse & hallonmousse på kladdkakebotten

 
Hej fina....
Jag gjorde denna tårtan till min käre pappa förra året ♡ 
Undrar vad jag ska baka i år, han fyller ju faktiskt år snart....
 
Kladdkakebotten: 
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker 
2 dl mjöl 
1 tsk vaniljsocker 
Nypa salt
3-4 msk kakao 
1/2 tsk bakpulver 
Smält smör, blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smöret och äggen. Vänd i det, rör inte för mycket. Böda en form och häll i smeten.  Grädda 175 ° ca 18 - 20 min. Låt svalna.  
 
Hallonmousse :
200 g frysta hallon 
1 dl florsocker 
100 g philadelfiaost 
4 gelatinblad 
2 dl vispgrädde 
 
Koka hallonen några minuter, sila dem. Vispa ihop florsocker och philadelfiaost. Rör i hälften av hallonsaften.  Blötlägga gelatinet lift anvisning. Vispa grädden. Värm upp den andra halvan hallonsaft med gelatinet på svag värme, 2-3 min. Låt svalna något, rör i det i färskosten. Vänd i grädden. Ställ i kylen någon timme. Bred detta på botten, ställ i kyl minst 2-3 timmar. 
 
Vit chokladmousse:
2 gelatinblad 
350 g vit choklad 
6 dl vispgrädde 
 
Lägg gelatinblad I blöt enligt anvisningarna på förpackningen.  Koka upp 2 dl grädde, lägg i den vita chokladen och gelatinblad. Vispa tills det smält samman. Vispa upp resten 4 dl vispgrädde. Vänd i det oxå i chokladblandningen. Tag ut kakan och häll på denna vita chokladmoussen.  
 
Tips! Jag smälte mörk choklad att ha som en kant runtom. 
Lycka till ♡