Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till sonens födelsedag 20 år ♡
Tårtbotten:
Gör en vanlig tårtbotten från ett bra recept gärna med citron i, som ska skäras 2 ggr el baka två bottnar som man skär på mitten. Jag fyllde med blåbärscurd och hallonmousse sen spacklas med vit chokladfrosting.
Blåbärscurd:
250 g blåbär frysta
1 lime
3/4 dl socker
2 äggulor
1 ägg
1-2 msk maizena
25 g smör
Koka blåbär, lime saft + zest, socker i någon minut. Sila bort kärnor, vispa i äggulor och ägg, maizena. Vispa kurden tills den tjocknar, men ej koka! Ta bort från plattan och vispa i smöret. Ställ i kyl att stelna ca 2 tim.
Hallonmousse:
250 g hallon
3 gelatinblad
100 g philadelfiaost
3/4 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Koka upp hallon , sila bort kärnor. Smält gelatinet med 2 msk hallonpuré rör ihop det med övriga hallonen.
Vispa florsocker och philadelfiaost fluffigt, tillsätt hallon sen vispa igen. Vispa grädden, vänd i den försiktigt. Ställ i kyl att stelna.
Vit chokladfrosting:
200 g vi choklad
250 g smör (rumstempererat-viktigt)
300 g philadelfiaost
4 dl florsocker
Någon droppe röd karamellfärg
Smält choklad på låg värme så den inte blir grynig. Låt svalna, Vispa smöret ordentligt, droppa i chokladen. Vispa philadelfiaost och florsocker fluffigt, tillsätt i chokladsmöret. Dela smeten och tillsätt endast några droppar röd karamellfärg svagt rosa och låt den andra halvan vara vit.
Montera tårtan;
Dela tårtbotten, lägg halva hallonmousse på det nedersta lagret, tårtbotten igen sen blåbärscurd i mitten, tårtbotten där lägger man resterande hallonmousse och den sista tårtbotten. Tryck till och jämna till så den ser slät ut. Här kommer det roliga:) Spackla kanterna med vit chokladfrostingen tills det blir jämt.
Garnera tårtan med rosor där lägger man halva spriten med vit choklad och halva med rosa, spritsa rosor på tårtan.
Denna va väldigt god och omtyckt av gästerna ♡
Men oj vilken fin tårta. Så somrig :)