Hej vänner!!
Ikväll har vi haft fikabesök, Jag hade gjort denna goda pannacottan med rabarbersmak och färska Hallon på till fikat, och jag hörde något om "gör denna snart igen"......
10-12 Digestivekex
50 g smör
250 g rabarber
0.5 dl vatten
1 dl socker
1 krm vaniljsocker
4 gelatinblad
4 dl vispgrädde
Garnering: färska hallon+citronmiiss
Botten: smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en avlång form. Skala, ansa rabarber. Hacka i små bitar.
Lägg dem i en gryta med vatten, vanilj och socker, låt koka 10 min. tills rabarberna mjuknat. Lägg gelatin i kallt vatten 5 min. Slå på grädden i rabarberkompotten. Låt få ett uppkok. Ta av från plattan, rör ned gelatinet. rör tills det är upplöst. Häll vätskan över digestivebotten och låt stelna i ca 4 timmar. Garnera med massa jordgubbar.
Dekorera tårtan med massor av färska hallon och citronmeliss....

Men så himla gott! Måste prova det någon dag :)