Rice krispies Pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär
Igår kväll hade vi en supertrevlig kväll med våra goda vänner, resturangbesök och åt gott därefter bowling sen hem till oss och fikade. Saknade ett par som hade fått maginfluensa:( fyyy.... stackarna hoppas deras lille tös krya på sig snart ❤ jag dubblade detta receptet, det blir 4 st. av denna satsen. Så jag fick ut 8 st.

2 äggvitor
1dl socker
2 dl Rice krispies
vaniljsmörkräm: 2 äggulor
0.5 dl socker
0.5 msk mjöl
1dl vispgrädde
45 g. Smör
1tsk vanilj
Garnering: 3 dl vispgrädde
färska bär.
Vispa vitor till skum med sockret. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut 4 runda kakor på bakpapper. Grädda 125° 60 min. Blanda äggulor socker, grädde mjöl i gryta. Låt sjuda på svag värme, tills det tjocknar. Låt svalna i kyl. Förbered 1 Tim innan servering. Bred smörkrämen på + vispad grädde. Toppa med färska bär hallon, blåbär, physalis el jordgubbar.
