Kalljäst rågbröd
Detta kalljästa brödet är lättbakat som bara jäser över natten, tyckte det passade perfekt i morse när jag skulle få sällskap till frukosten.

25 jäst
3.5 dl ljummet vatten
2 msk honung
11/5 tsk salt
3 dl fint/grovt rågmjöl
ca 5-5.5 dl rågsikt
smula jästen i en bunke, tillsätt vatten honung och salt. Tillsätt mjölet om man inte vill ha riktigt så grovt bröd minska rågmjölet lite och ta bara 1.5 dl och resten rågsikt. Jag var sugen på ett mörkt bröd i morse. Lägg ett bakpapper i en djup större 3 lit. kastrull lägg i degen. Skär ett snitt, låt ca 20-30 min. Sen sätter man in det i kylen och jäs över natten med locket på. Ta ut och gräddas i 250° 15 min. Ta av locket, sänk värmen till 200° ca 25-30 min. Gott med nygräddat till frukost:)
Vi hörs lite senare, då ska ni få se kakorna jag bakade igår...


Åh sååå gott det ser ut. Nu blev jag hungrig så jag får kliva upp och fika :)) detta ska jag prova göra.