Kardemummakaka med vinbär

 
Denna "sommarkakan" blev jag så sugen på, ska baka den nu till fikan ikväll, 
har precis varit i stan och snön vräker ner, jobbigt att ta sig fram och köra. denna vinter,... haha :) 
10 bitar
 
100 g rumsvarmt smör
2dl strösocker
1 dl farinsocker 
1 st ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl turkisk yoghurt el fil 
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
1 krm salt
1 dl röda vinbär (eller andra syrliga bär, krusbär, lingon el hallon går också bra)
smör och råsocker till formen, samt någon matsked råsocker att strö över kakan
bär och florsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader.
1.Vispa smör och socker pösigt.
2.Tillsätt ägget. Rör i mjölk och yoghurt.
3.Blanda alla torra ingredienser för sig och häll ner dem i smeten.
4.Smörj formen (cirka 25 cm i diameter) med smör och bröa med råsocker.
5,Häll halva smeten i formen strö på vinbären.
6.Häll över resterande smet, som alltså täcker och vinbär, och avsluta med att strö över råsocker.
7.Grädda i ugnens nedre del cirka 30-45 minuter. Prova med sticka, 
Sikta florsocker på & lite vinbär 

Kommentera här: