Mandelmanns mandeltårta
Botten:
2dl sötmandel
1,5 dl strösocker
1,5 dl strösocker
4 äggvitor
äggkräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
50 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två cirklar (så stora som tårtbottnarna ska vara) på en plåt och mjöla dem.
Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret.
bred ut smeten på de mjölade cirklarna. Ställ in plåten och grädda tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. ca 20- 25 min. Skär sedan omedelbart loss dem från plåten.
Äggkräm
Blanda äggulorna, grädden, sockret och smöret till äggkrämen i en kastrull. Låt koka upp och koka under ständig vispning (obs! viktigt) tills krämen tjocknat. Ca 10 min. Låt svalna och stå i kyl cirka 1 tim, bred på bortnamns och garnera med påskägg, strössel, violer el vad man gillar :)
Lycka Till 💛