Fransk Blåbärskaka

 
Denna segmjuka blåbärskaka med frasig kant är perfekt sommarfika till stranden. Lättbakad och god dessutom. Gärna klick grädde el vaniljglass till! 
 
2 ägg 
2 1/2 dl socker 
2 1/4 dl mjöl 
0,5 tsk bakpulver 
2 tsk vanilj 
 
Fyllning: 
1 1/2 dl blåbär 
2 msk socker 
1 msk potatismjöl 
 
Garnering: 
flagad sötmandel 
75 g smör kallt 
Florsocker 
 
Ugn 180 g 
vispa ägg socker pösigt, sikta ned torra Ingrid. Smörj en form, 24 cm häll i smeten, strö på blåbären blandat med potatismjöl mm. mandel och hyvlat smör på. grädda 30-  40 min mitt i ugnen. Håll koll, när den svalnat sikta florsocker på. 
 
Hoppas ni njuter av solen som vi gör! 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Mums, måste testa!

Kommentera här: