Mazarinkaka

 
Hejsan!
 
hoppas ni har det bra, visst ska det bli skönt med efterlängtad ledighet i Påsk, träffa vänner, äta familjemiddagar med släkten, ta det lugnt och mysa, jag hade hoppats på lite sol så man kan ut med kameran och fota. Började med trädgårdsarbetet förra helgen, räfsa mm, så även det är välbehövligt! Ljuvligt att va ute i friska luften och göra trädgården redo för våren. Denna påskkaka fikade vi med i helgen, en kaka jag bakat i många år, som lilla mormor brukade baka. 
 
Det kommer fler recept på bakverk under påsken så håll utkik:) annars kan ni kolla i kategorin ”Påsk” så hittar ni säkert nåt gott... 
 
Ha en mysig ”lillilördag” 💛 
 
 
200 g smör
3 ägg
3 dl socker
3/4 dl sötmandel
10-12 bittermandel 
2 dl mjöl
 
Smörj, bröa en rund form, 
smält smör, vispa ägg och socker riktigt poröst. Vänd ner mjölet och mandeln och det avsvalnade smöret. (Jag använder bittermandelolja ist)
Grädda 175 grader 40 min. 
 
Glasyr;
florsocker
Par msk vatten
rosa karamellfärg, 
 
rör ihop till glasyren, bred på kakan när den svalnat. Garnera med påskägg. 
 

Kommentarer:

1 Fanny:

Nä vad gott

Kommentera här: