Pavlovatårta

 
 
6-8 portioner
 
4 äggvitor
2,5 dl socker 
0,5 krm salt
1 msk maizena 
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk citronsaft 
 
garnering: 4 dl vispgrädde 
1 dl lemoncurd
bär jordgubbar, hallon, björnbär el andra bär (nektariner, vindruvor , kiwi mm)
 
Vispa äggvitor tillsätt socker lite i taget, tillsätt salt, vispa i maizenamjöl,  Vanilj, citron.
värm ugnen till 225 grader, vrid ner till 125 grader när man sätter in tårtan.  
Häll ut i smord, brödad form 24 cm grädda i 1,5 Tim 125 grader, stäng av ugnen, men LÅT STÅ KVAR, tills ugnen svalnat, öppna ej luckan!! 
 
Garnera med grädde + limecurd i och  färska bär. 
 
Bjöd denna till föräldrar & svärföräldrar en fikakväll hemma.... 
 
Ha en trevlig Söndag! Kram ~ H
 
 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Men alltså, sååå gott!

2 Mirre:

Ohh det var läckert

Kommentera här: