Pavlovatårta
6-8 portioner
4 äggvitor
2,5 dl socker
0,5 krm salt
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
garnering: 4 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
bär jordgubbar, hallon, björnbär el andra bär (nektariner, vindruvor , kiwi mm)
Vispa äggvitor tillsätt socker lite i taget, tillsätt salt, vispa i maizenamjöl, Vanilj, citron.
värm ugnen till 225 grader, vrid ner till 125 grader när man sätter in tårtan.
Häll ut i smord, brödad form 24 cm grädda i 1,5 Tim 125 grader, stäng av ugnen, men LÅT STÅ KVAR, tills ugnen svalnat, öppna ej luckan!!
Garnera med grädde + limecurd i och färska bär.
Bjöd denna till föräldrar & svärföräldrar en fikakväll hemma....
Ha en trevlig Söndag! Kram ~ H
Men alltså, sååå gott!