Pannacottatårta med hallonrand

 
Hej där! Sista kalaset var för mannen och då bakade jag denna tårtan, visst ser den läcker ut.... 
inte såhimla svår heller faktiskt, 
 
Digestivekexbotten:  
1 pkt digestivekex
ca 100- 150 g smält smör
 
smält smör, krossa digestivekex, tryck ut i form, ställ kallt en stund. 
 
Pannacotta: 
7 dl vispgrädde
3/4 dl socker el muscvardosocker
6 gelatinblad
200-300 g mjölkchoklad (ev med nötter i)
1 vaniljstång
 
Hallonfyllning:
500 g hallon
5-6 gelatinblad
2-3 dl vatten
1 tsk socker
2 tsk vaniljpulver
 
Pannacottan: 
lägg gelatin i kallt vatten 5 min. koka upp grädde med socker och urskrapad vanilj, smält chokladen i vattenbad och rör ned i grädden, krama ur gelatin och vispa dem i grädden. häll på botten och ställ den i kylen 3-4 timmar. 
 
Hallonrand: Lägg gelatin i kallt vatten 5 min. Koka upp hallon, häll i vatten och socker, vanilj koka en stund till sås. Ta av från plattan, blanda i gelatinet lite i taget, låt svalna, man får vara försiktig så inte pannacottan förstörs när man häller på hallonen, så VIKTIGT att den svalnar av. Ställ i kylen ca 3-4 timmar till el över natten. 
 
Dag 2, gör en likadan sats pannacotta fast med bara vaniljsmak och häll på hallonranden ( tårtan) 
Låt stå kallt 3-4 tim igen. 
 
Garnera, jag garnerade med hallon, pärlor, citronmilisse, nougatvirvla, låt fantasin flöda ;) haha.... 
 
Ha en finfin dag!
 
 
 

Kommentarer:

1 Norrsken Emma:

åh va gott!!!!

kramizzz

2 Tess:

Mums, vad gott! :)

3 ullie:

ser så gott ut ja har tjatat länge om att göra men kommer aldrig till skott har hört det inte är så svårt som ja tror =)
kram fin fredag

4 Amanda:

Ååå gud vad gott, måste testa detta<3

5 FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling:

Men mums så gott det där såg ut:)

6 Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Men mums så gott! :)

7 ullie:

men alltså oj va gott detta smakade antar ja ser så gott ut

Kommentera här: