Kolapannacotta med karamelliserade pekannötter

 
Hej där, 
 
Vart tog helgen vägen? Den bara swichade förbi, ännu en skön helg med tjejkväll, fest, mys med familjen inomhus för det har ösregnat hela helgen! Film, godis & ppcornskålen var väldigt passande igårkväll efter tabatan.
 
Sen har jag bakat i vanlig ordning, haha... i Fredags gjorde  jag en väldigt god kombo på ny kladdkaka ni ska få receptet senare, men även dessa med smak av nötter. Mmmm...
 
4 1/2 dl grädde
3gelatinblad
1 burk karamelliserad mjölk
2 tsk vanilj
 
pekanötfylling; 
75 G pekannötter
4 msk vatten
1 1/4 dl rörsocker
1nypa flingsalt 
 
Häll grädden, kola, vanilj i gryta värm försiktigt, ej koka. Dra från plattan, vispa ned gelatinet.  Lägg gelatin i blöt 5 min i kallt vatten tidigare. 
Häll upp i små glas, i kyl 3-4 Tim. 
 
Topping; 
Rosta nötterna på plåt, lägg de på tallrik när de är klara. Rör ned vatten, rörsocker, flingsalt i pannan låt smälta till bärnstensfärg. Häll i nötterna, häll ut på bakpapper. Skär i bitar. Toppa pannacotta med nötter. 
 
Denna Måste ni testa:)) 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Hanna Karlsson:

Vad gott det låter. Pannacotta är en av mina favoriter.

2 Mirre Sweetwords:

Ohhh mums

3 Netti Starby:

Åh vilket smarrigt tips! :-D Kramis

Kommentera här: