Briocher med vaniljsmak
Vilken toppenkväll vi hade igår, mys delux med bubbel i glaset, åt gott, spa och massa skratt! ♡ Här kommer ett supergott bröd till helgfrukosten, gjorde det första ggr i helgen och ska baka det fler gånger, så gott med vanlijsmaken i, servera med goda ostar, marmelad och ricottaost. Mums:)) Ikvälll blir det mellomys för hela slanten med bästa familjen ♡♡
Dag 1 kvällen innan;
25 g jäst
0.5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 vaniljstång (fröna)
1 tsk salt
50 g mjölk
200 g smör
Dag 2, florsocker
Blanda alla ingredienser utom smöret, i en bunke, kör på låg hastighet. Sen öka, ca 5 min, blanda ner smöret. Kör några minuter. Plasta en bunke, ställ i kylen över natten.
Dag 2 på morgonen, rulla bullar el snurra ihop till snurror, ca 8 st och gör en krans. Lägg på plåt. Grädda 200° 25-35 min låt svalna något, pudra florsocker över.
Ha en fortsatt trevlig helg ♡
Så gott det ser ut. :)