Nattjästa rågkaka

 
Detta är superenkelt, passar bra nu på semestern att göra om man vill ha nybakt till frukost. Gjorde det igår då mina föräldrar kom på  fika ♡
 
Kvällen: 
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk fingervarm
5 dl rågsikt
1 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
1 msk olja
 
 
Smula jäst, tillsätt fingervatm mjöllk och rör om. Rör i övriga ingredienser.  Ta upp degen och forma en boll som läggs i rund form med bakplåtspapper i. Skåra 8 bitar med en kniv så der blir trekanter. Lägg plastfolie om, ställ I kyl över natten. 
 
Morgonen;  låt jäsa 45 min i rumstemperatur. Pensla med mjölk+ sesamfrö el vallmofrö.  Ställ ugn på 250° men när man sätter in  brödet ska det gräddas i 230° Grädda 13-15 min. 
 
Äts nygräddat, mmmm :)
 
 

Kommentarer:

1 Fru Eriksson:

Så gottit ♡ ...
/Solig varm kram!

2 Eva`s blogg:

Låter smaskigt :) kul med besök <3

3 Cissi :

Å vad gott!

Kommentera här: