Piroger med ost/skinkfyllning
Sportlov....
Hur glada blir inte kidsen om vi packa picknickkorgen med dessa piroger som jag brukar variera med ost/skinkfyllning el köttfärsfyllning. Dessa brukar sonen gilla:))
Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
11/5 tsk salt
1 nypa socker
13 dl Vetemjöl
Fyllning: ost/rökt skinka
Smula jästen, ljumma mjölken till 37 ° Rör ned mjölken med salt, socker, mjölet. Arbeta ihop till en deg, låt jäsa 45 min. Kavla ut, ta ut rundlar, lägg på skinka, riven ost el lite oregano. Vik över, "limma ihop med ägg" låt jäsa 30 min. Pensla och grädda 225° 12-15 min.
OMG jag älskar piroger! Detta recept ska jag göra inom kort!! Ser så gott ut! Kan man frysa in några stycken tro? Smidigt att ha och plocka fram lite då och då när det krisar tänker jag:)