Browniebotten med mangomousse & hallonmousse med chokladganache
Hej bloggisar! Denna Påsktårta hade vi och igår då vi fick fikasugna gäster ;) smakerna var goda ihop, nu är vi precis hemkomna från dottern, haft så mysig kväll hos dem ♡
Browniebotten :
120 g mörk choklad
100 g smör
21/2 dl socker
2 ägg
11/2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
11/2 dl vetemjöl
Smält smöret, hacka chokladen och låt smälta där i. Rör ned ett ägg i taget, Tillsätt socker, salt vanilj, mjölet. Lägg i smord form med löstagbar kant. Grädda 175 ° 20 min.
Hallonmousse:
4 gelatinblad
1 lime
250 g hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
150 g vaniljyoghurt
Smält gelatinet, värm hallon och mosa de i en sil. Blanda med florsocker. Värm lite i en kastrull av Hallonpuren, lägg i gelatinbladen. Sjud samman. Blanda med resten av hallonpuren. Vispa grädden, vänd runt allt tillsammans. Lägg på Browniebotten när den svalnat. Frys den några timmar.
Mangomousse:
200 g mango
3 dl vispgrädde
1 dl socker
4 gelatinblad
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Krama ur,
Hacka mango i mixer, låt smälta med sockret. Rör med gelatinet, ta från värmen, låt svalna. Vispa grädden vänd ihop med mangon.
Chokladglasyr;
100 g smör
50 g vatten
150 g choklad
Koka ihop vatten och smör, låt smälta där i. Låt svalna, bred på tårtan eller....
Chokladganache :
75 g mörk choklad
2 msk vispgrädde
1-2 msk smör
Låt choklad och grädde smälta ihop, klicka i smöret.
Häll i kanten på tårtan och stick ner några påskägg.
Men så gott det ser ut