Browniebotten med mangomousse & hallonmousse med chokladganache

 
Hej bloggisar! Denna Påsktårta hade vi och igår då vi fick fikasugna gäster ;) smakerna var goda ihop, nu är vi precis hemkomna från dottern,  haft så mysig kväll hos dem ♡ 
 
 
Browniebotten :
120 g mörk choklad 
100 g smör
21/2 dl socker 
2 ägg
11/2 tsk vaniljsocker 
1 nypa salt 
11/2 dl vetemjöl 
Smält smöret, hacka chokladen och låt smälta där i. Rör ned ett ägg i taget,  Tillsätt socker, salt vanilj, mjölet. Lägg i smord form med löstagbar kant.  Grädda 175 ° 20 min.  
 
Hallonmousse:
 4 gelatinblad 
1 lime 
250 g hallon
1 dl florsocker 
3 dl vispgrädde 
150 g vaniljyoghurt 
 
Smält gelatinet, värm hallon och mosa de i en sil. Blanda med florsocker. Värm lite i en kastrull av Hallonpuren, lägg i gelatinbladen. Sjud samman. Blanda med resten av hallonpuren. Vispa grädden,  vänd runt allt tillsammans.  Lägg på Browniebotten när den svalnat. Frys den några timmar.  
 
Mangomousse:
200 g mango
3 dl vispgrädde 
1 dl socker 
4 gelatinblad 
 
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Krama ur,
Hacka mango i mixer, låt smälta med sockret. Rör med gelatinet, ta från värmen,  låt svalna.  Vispa grädden vänd ihop med mangon. 
 
Chokladglasyr; 
100 g smör
50 g vatten 
150 g choklad 
 
Koka ihop vatten och smör, låt smälta där i. Låt svalna, bred på tårtan eller....
 
Chokladganache :
75 g mörk choklad 
2 msk vispgrädde 
1-2 msk smör
 
Låt choklad och grädde smälta ihop,  klicka i smöret. 
Häll i kanten på tårtan och stick ner några påskägg.  
 
 
 

Kommentarer:

1 Mirre - Sweetwords:

Men så gott det ser ut

2 Petra Olsson:

Den ser superfräsch ut. kram

3 Caroline:

Så fin tårta, den ser jättegod ut. :)
Hoppas att du får en riktigt trevlig påsk. Kram

4 ullie:

men åh va mysiga färger ser så gott ut

5 ullie:

mmm så gott o härliga färger

6 Julia:

Såg gott detta såg ut!!!

7 Biggeros:

Vilken fin påsktårta. Väldigt färgglad// kram

8 Eva`s blogg:

glad påsk :) wow vilken vacker tårta mys på o ha det bra kram

Kommentera här: