Krispig marängtårta med choklad & bär
Hej bloggisar! Hoppas allt är bra med er, här har vi varit ännu en kväll på havet med båten, inte en vindpust, helt stilla och lugnt vi fick en snudd av vemod att faktiskt båtsäsongen snart är slut....det gäller att passa på dessa ljumma kvällar:)
Denna enkla tårta bakade jag både till mammas födelsedag, till kräftskivan och igår till sambons kalas.
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krispies
Fyllning :
1 dl vatten
3/4 dl socker
2 msk mjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 äggula
Garnering : 4 dl vispgrädde
25 g mörk choklad
Färska bär tex, hallon, blåbär, björnbär & mango hade jag men det går även med kiwi, vinbär mm.
Sätt ugn 150° Vispa äggvitor pösigt till fast vitt skum. Vispa ner socker lite i taget under vispning. Vänd ner rice krispies. Smörj och mjöl ett bakpapper 26cm i diameter. Häll på smeten. Grädda nedre delen av ugnen 90 minuter. (11/5 timme)
Fyllning: häll vatten, socker, mjöl i en kastrull. Ge blandningen ett uppkok under omrörning. Tag från värmen, rör ned choklad och smöret. Rör om tills det smält. Vänd i äggulorna. Låt kallna. Vispa grädden ganska fast. Bred ut krämen på tårtan och grädden på marängen. Garnera med färska frukt, smält chokladen och ringla på tårtan.
En lättbakad tårta men supergod:)
Så smaskigt!