Krispig marängtårta med choklad & bär

Hej bloggisar!  Hoppas allt är bra med er, här har vi varit ännu en kväll på havet med båten, inte en vindpust, helt stilla och lugnt vi fick en snudd av vemod att faktiskt båtsäsongen snart är slut....det gäller att passa på dessa ljumma kvällar:) 
 
Denna enkla tårta bakade jag både till mammas födelsedag, till kräftskivan och igår till sambons kalas.   
 
3 äggvitor 
2 dl socker 
3 dl rice krispies 
 
Fyllning :
1 dl vatten 
3/4 dl socker 
2 msk mjöl 
50 g mörk choklad 
50 g smör 
1 äggula 
 
Garnering : 4 dl vispgrädde 
25 g mörk choklad 
Färska bär tex, hallon, blåbär,  björnbär & mango hade jag men det går även med kiwi, vinbär mm. 
 
Sätt ugn 150° Vispa äggvitor pösigt till fast vitt skum. Vispa ner socker lite i taget under vispning. Vänd ner rice krispies. Smörj och mjöl ett bakpapper 26cm i diameter.  Häll på smeten. Grädda nedre delen av ugnen 90 minuter. (11/5 timme) 
 
Fyllning: häll vatten,  socker,  mjöl i en kastrull.  Ge blandningen ett uppkok under omrörning.  Tag från värmen,  rör ned choklad och smöret. Rör om tills det smält. Vänd i äggulorna.  Låt kallna. Vispa grädden ganska fast.  Bred ut krämen på tårtan och grädden på marängen.  Garnera med färska frukt, smält chokladen och ringla på tårtan.
 
En lättbakad tårta men supergod:) 
 
 

Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Så smaskigt!

2 Cissi:

Men vad gott det där såg ut

3 ✫Fru Eriksson:

Mumms & såååå vacker ♡ ...
/Kram fina!

4 Biggeros:

Wow,vilken läcker sommartorra:)) Gulligt av dig att baka en tårta till din mor:))

5 N:

Jäklar vad gott!!

6 my:

Åh vad gott :D

7 Jenny:

Så god! Rice Krispies är ju bara för gott i maräng, så god med vaniljsmörkräm till också 👍😘

Svar: Ja det låter smarrigt!
starsinlife.blogg.se

Kommentera här: