Browniebotten mangomousse & italiensk maräng

 
Farsdag ♡
 
I morse firade vi Farsdag med kaffe på sängen och paket. Väl värd att firas. Farsdagtårtan blir en Browniebotten med mangomousse toppad med italiensk maräng. Men först blir det utflykt till Marias presenter i Kritsianopel.  En supermysig inredningsaffär. Ett besök där är ett måste... :)) ♡
 
Browniebotten :
100 g mörk choklad 
100 g magarin 
2.5 dl socker 
1 msk vaniljsocker 
2 ägg
Nypa salt 
1.5 dl vetemjöl 
 
Smält smöret, låt chokladen smälta där I.  Rör samman ägg och socker. Tillsätt äggen, det smälta smör/chokladen. Vänd sist mjölet, salt och vanilj.  Grädda 175 ° ca 18 - 20 min. Låt svalna.
 
Mangomousse:
4 gelatinblad 
5 dl vispgrädde 
2.5-3 dl mango
2 äggulor 
2 dl florsocker 
 
Lägg gelatinblad I kallt vatten 5 min. Vispa grädden,  vispa äggulor och florsocker,  mixa mango blanda samman mango, grädden i äggsmeten. Krama ur gelatinet smält med lite av mangon. Vänd ner i bunken. Häll smeten i en form, lägg bakpapper på insidan. Frys i 4 tim. Tag ut själp upp den på botten. Ställ i kylen att "tina"
 
Italiensk maräng :
4/55 dl vatten 
11/2 dl socker 
3 äggvitor 
1 tsk citronjouice 
 
Koka upp vatten och socker i en katrull. Låt koka 122° 
Vispa äggvitor och citronjouice i rengjord bunke till fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning.  Vispa ca 10 min. tills marängen svalnat. Vid servering; Spritsa marängen över tårtan. Ev, bränn av den. 
 
Ha en finfin Söndag♡ 
 
Marias Presenter ♡ 
Ser ni hur mysigt här är.... åhhhh längtan efter advent blir ännu starkare! En mysig butik, & trevligt bemötande, tog en skön promenad vid havet i denna mysiga lilla by. 
 
 

Kommentarer:

2 ✫Fru Eriksson:

Mumms ❤️ ....
/Kram

3 Mirre:

Muums

4 Eva`s blogg:

Mums ja vi åt räkbakelse :) gott gott ha en fin måndag kram <3

5 Jessica Högberg:

Vilken fin tårta!

6 GoForFit:

Men gaaah, vad gott!

sv: Detsamma :* Kram

7 Camilla Wiklund:

Ser himla god ut 😊

Kommentera här: