Äppelbröd med rosmarin
Godkväll!
Allt bra med er? Här är det full rulle med jobb, träning mm. - jag var på gymmet ikv. och körde crosstraining passet, så skönt nu efter vår semester att röra på sig igen ;) mår såå mycket bättre när man är igång med träningen:)) tänkte tipsa om detta goda brödet, passar bra nu till adventsfrukosten med smak av äpple bl.a
2 äpplen
50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk honung
3 msk hackad rosmarin
3 dl rågmjöl
1 lit vetemjöl
2 dl pumpakärnor
Garnering: torkad äppelringar, rosmarinkvistar,
Pumpakärnor
Skär äpplen i små tärningar. Smula jästen , smält smör och blanda med vatten 37° Rör ut i jästen. Tillsätt salt, honung, rosmarin, mjölet, äppeltärningar, pumpakärnor. Låt jäsa 1 tim. Dela i två bitar, forma till runda bröd. Lägg på plåt, tryck försiktigt ner äppelringar och rosmarin på brödet. Låt jäsa 40 min.
Strö på pumpakärnor, pudra lite mjöl på. Grädda 40 min 200°
Huuuuer gott låter inte detta & det doftar ljuvligt ♡ ...Hihi
/Kram & tack för receptet!